:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2017   12:05

0

202

Dodeljena priznanja Vidovdanski vitez na Zlatiboru

Dodelom priznanja na Zlatiboru su započele Vidovdanske kulturne svečanosti.

Priznanje su dobili istoričarka nauke Aleksandra Ninković Tašić za kulturu, Vojin Ćetković za glumu, interpretatorka pravoslavne duhovne muzike Divna Ljubojević za prepoznavanje pravih vrednosti, Hilandarsko lekarsko društvo, i ikonopisac Vojislav Luković za slikarstvo.

Ljubojević je prilikom primanja nagrade kazala da "komisija na čelu sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem treba da dobije priznanje Vitez za prepoznavanje pravih vrednosti".

Piscu Ljubomiru Simoviću plaketa "Vitez srpske književnosti" uručena je u Beogradu.

Simović je rekao da mu pojam vitez deluje previše pretenciozno i zahvalio se Čajetini što priznanja obuhataju različite oblasti.

Direktor i suvlasnik preduzeća "Elektrovat" Radomir Milekić primio je priznanje "Vitez srpske privrede" za projekat Zlatiborske mini hidroelektrane.

Milekić je rekao da mu je drago što je u tom projektu prepoznat njihov rad i značaj projekta za lokalnu zajednicu i da mu je čast što pripada miljeu divnih ljudi koji su dobili priznanje.

Priznanja "Vidovdanski vitez" dodeljena su juče na Zlatiboru čime su započele Vidovdanske kulturne svečanosti koje se deveti put održavaju u organizaciji opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva