:

:

TV Most

Foto: pks.rs

clock

Jun 16, 2015   12:05

0

121

Dodeljena nagrada "Biznis partner Extra 2015"

U ime Privredne komore Srbije, nagradu je primio njen potpredsednik Miroslav Miletić.

U obrazloženju regionalne nagrade, koju je već 21 godinu dodeljuje Mas Medija Internešenel, navedeno je da su dve komore u protekle dve godine rešavale pitanja od interesa za privrede obe strane i celog regiona i održale 11 susreta na tehničkom nivou.

Zajednički su organizovale prvi poslovni forum u Gračanici, na kojem su se okupili predstavnici više od 100 privrednika, a na današnoj konferenciji u Beču su učestvovali predstavnici komora svih članica "Berlinskog procesa".

Predsednici Privredne komore Srbije i Privredne komore Kosova, Marko Čadež i Safet Grdžaliju, poručili su povodom dodele regionalnih nagrada "Biznis partner Extra 2015", da zajedno pokušavaju već dve godine da ojačaju privredu u regionu, otvore nove mostove i dijalog, ocenjujući da se političke integracije ne mogu postići bez ekonomskog razvoja.

Čadež je rekao da predstavnici komora u protekle dve godine, a posebno u nekoliko proteklih meseci, pokušavaju da ojačaju privredu u regionu.

"Pokušavamo da zajedno doprinesemo privrednom rastu celog regiona i da naš region ponovo postane poznat po uspehu i po dobrim rezultatima, a ne po nekim ružnim slikama iz prošlosti", poručio je Čadež obraćajući se gostima u Beogradu putem video linka iz Beča, gde je učestvovao na sastanku privrednih komora Zapadnog Balkana.

Grdžaliju je rekao da priznanje iz Beograda nije očekivao, ali da ga ono čini posebno srećnim.

"Iskreno rečeno, nadao sam se puno čemu u životu, ali iskreno rečeno da ću dobiti priznanje iz Beograda, to je nešto što nisam očekivao i čini me posebno srećnim, pogotovo kada se zna da dolazimo iz regiona koji je poznat samo po problemima i lošim stvarima", rekao je Grdžaliju.

"Mislim da ovo što radimo kao predstavnici komora je upravo uradila Evropa 1957. i 1958. godine i smatram da bez dijaloga i partnerstva i ekonomskog razvoja ne postoji perspektiva", istakao je on, obraćajući se video linkom iz Beča, učesnicima dodele priznanja Biznis partner 2015. u Beogradu.

Na Balkanu, kako je istakao, mnogo se priča o političkim integracijama, ali se one ne mogu postići bez ekonomskog razvoja.

"Naša moralna obaveza je da radimo tako da svima bude dobro na tom prostoru, a sigurno je ova nagrada samo novi motiv i neka nova nada da je Balkan deo Evrope i da se na Balkanu može pričati. Ovo što mi radimo je upravo ono što promoviše imidž i popravlja tu negativnu percepciju Balkana", istakao je on.

Grdžaliju je poručio da Evropa ovom regionu može pomoći kroz ekonomski razvoj koji je, kako je naveo, preduslov za političku stabilnost, socijalni mir, ubrzanje procesa evropskih integracija i bolji imidž.

Regionalne nagrade "Biznis partner 2015" tradicionalno, već 21 godinu, dodeljuje Maš Medija Internešenel u više kategorija.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva