:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Decembar 08, 2017   12:05

0

133

Dočekan petomilioniti putnik na Aerodromu "Nikola Tesla"

Petomilioniti putnik je sportski novinar Nebojša Višković koji je jutros otputovao za London. On je kao nagradu dobio dve avionske karte za bilo koju evropsku destinaciju i godišnju propusnicu za laundž deo Aerodroma "Nikola Tesla".

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da su izvanredni rezultati poslovanja aerodroma posledica napora sadašnje i prethodne Vlade Srbije kao i pokazatelj da je Srbija na pravom putu.

"Beograd je postao sedište Transportne zajednice, a dobili smo i da jedini grad u svetu pored Ciriha gde će se održati najveći svetski skup inovatora ‘World Minds' bude u Beogradu", rekla je Brnabićeva.

"Sve što radimo dovodi ljude u Srbiju i promoviše našu zemlju, što doprinosi tome da ima sve više putnika i prihodima u budžetu", naglasila je Brnabićeva.

Kako je rekla – "Srbija je na pravom putu i sa svim što smo postigli biće lakše ići dalje".

Direktor aerodroma Saša Vlaisavljević je naveo da pre četiri godine aerodrom nije imao kapacitet da primi ovoliko putnika, kao i da je profit bio 125.000 evra.

"U ovoj godini bližimo se zaradi između 28 i 29 miliona evra, broj putnika veći je za 51 odsto", rekao je direktor aerodroma.

Vlaisavljević je ranije za RTS rekao da Aerodrom ove godine ima najbolje poslovne rezultate u istoriji. Dobri rezultati proizvod su otvaranja novih linija prema Njujorku i Pekingu, a povećan je i broj operacija domaćeg prevoznika "Er Srbije".

"Zahvalan sam na podršci Vlade Srbije i na krilima 'Er Srbije' su nastali ovakvi rezultati. Uložili smo oko šest milijardi dinara sopstvenih sredstava bez kreditnog zaduženja u prethodne četiri godine", rekao je Vlaisavljević.

Prema njegovim rečima, 2017. je rekordna godina – i u broju putnika i u finansijskom smislu.

"Vrednost akcija na Beogradskoj berzi je otišla četiri puta više u odnosu pre četiri godine. Proširili smo kapacitet sa pet miliona putnika na sedam miliona putnika", istakao je Vlaisavljević.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva