:

:

TV Most

clock

Oktobar 27, 2016   12:05

0

120

Dobri odnosi sa Turskom,uprkos nekim nesuglasicama

Nikolić je naveo da su naše dve zemlje u poslednjih nekoliko godina znatno intenzivirale ekonomsku saradnju, što je ocenio kao jako dobro, ali i da još postoje brojne oblasti u kojima naša saradnja nije ostvarena u punom kapacitetu i na čemu treba više raditi u narednom periodu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Srbija je potpuno otvorena za investicije turskih kompanija i tu se ništa neće promeniti ni ubuduće, rekao je predsednik Nikolić.

Ambasador Bozaj je istakao da je broj turskih kompanija koje posluju u Srbiji u poslednjih par godina utrostručen, i sada je reč o 91 turskoj firmi koja radi u našoj zemlji.

On je istakao zadovoljstvo zbog toga što je ostvarena jako uspešna komunikacija i dobra saradnja između državnih organa Srbije i Turske. Ambasador Bozaj je zamolio da novo porodilište u Novom Pazaru, koje je zajednička investicija Fondacije "Dragica Nikolić" i TIKA-e, otvore supruge dvojice predsednika.

Ambasador Turske je zahvalio predsedniku Nikoliću na saradnji i pomoći, istakavši da je političko iskustvo predsednika Srbije izuzetno važno za dobrobit celog regiona, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva