:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2018   12:05

0

188

Dobar početak godine za građevinare: Raste vrednost radova

"Najviše građevinskih dozvola izdato je za zgrade, 77,4 odsto, a od toga više od polovine odnosi se na stambene zgrade. Samo u martu 2018. prijavljena je izgradnja 1.497 stanova u celoj Srbiji, čija je prosečna površina 79,2 metra kvadratna. U novogradnji prednjače Beograd, gde je zabeleženo 36,5 odsto predviđene vrednosti, a slede Rasinski i Južnobački okrug", ističe se u saopštenju.
gradjevinarstvo gradjevina zgrada zgrade stanogradnja stanovi objekat objekti legalizacija investicije morguefile com jpg
Ilustracija morguefile.com
Kako se navodi, povećanje vrednosti izvedenih građevinskih radova predstavlja preliminarnu procenu Republičkog zavoda za statistiku za radove izvedene u Srbiji, iskazanu u stalnim cenama.
Do kraja maja, kad budu poznati konačni podaci, očekuje se da povećanje vrednosti građevinskih radova premaši 30 procenata, dodaje se u saopštenju.
Ministarstvo ukazuje da je sektor građevinarstva dao najveći doprinos rastu bruto domaćeg proizvoda (84, BDP) Srbije u prvom kvartalu 2018, koji je iznosio 4,5 odsto.
"Očekuje se da se pozitivan trend nastavi i u narednim mesecima, imajući u vidu velike infrastrukturne projekte koji se trenutno realizuju i projekte čija se realizacija planira u drugoj polovini godine, kao što je početak gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti", piše u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva