:

:

TV Most

clock

Jul 23, 2015   12:05

0

120

Do sada nešto manje od 7.000 prijava za vaučere

Pindžo je rekla da se taj broj povećava iz dana u dan i da su najtraženije destinacije Tara, Zlatibor, Kopaonik, Vrnjačka Banja, Sokobanja, Banja Koviljača, Divčibare i Stara planina.

"Ovom aktivnošću smo već obezbedili dodatnih više od 40.000 noćenja u vansezoni", precizirala je Pindžo, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Pindžo je potvrdila da se građani moraju prijaviti najmanje 30 dana pre početka godišnjeg odmora na šalterima pošta i da je akcija produžena do 15. oktobra.

Ona je istakla da su se prijavila 244 različita objekta, počev od onih sa pet zvezdica, najpoznatijih hotela, do specijalnih bolnica, kampova, privatnog smeštaja, seoskih domaćinstava i da je širok spektar ponude na različitim destinacijama i po različitim cenama.

Građani treba da imaju potvrde o tome da li su penzioneri, ili zaposleni, ili lica koja imaju pravo na korišćenje tuđe nege, ili ratni vojni invalidi, ili su nezaposleni, objasnila je Pindžo i dodala da je reč o građanima čija primanja ne prelaze 60.000 dinara.

"Ovi podaci i njihovi predati zahtevi se proveravaju, jer ipak je reč o sredstvima iz budžeta Republike Srbije", rekla je Pindžo i naglasila da se proverava tačnost navoda u prijavama.

Govoreći o akciji koja će biti naredne godine, Pindžo je najavila da će bit napravljena analiza svih postignutih rezultata i sugestija koje su u međuvremenu stizale i da postoje različiti predlozi, jer je ova akcija izazvala veliko interesovanje.

Na osnovu svega toga, kao i raspoloživih sredstava u budžetu, biće doneta odluka da li će akcija biti ista ili će biti možda nekih drugih popusta, najavila je Pindžo.

Pindžo je ukazala da su, inače, ove godine ostvareni odlični rezultati, jer je u prvih pet meseci ostvaren porast broja i domaćih i stranih turista za 15 odsto.

Porastao je broj noćenja za oko osam odsto, a prednjače stranci, čiji je broj porastao za oko 14 odsto, dodala je Pindžo.

Početak prijava bio je 6. jul, od kada građani na šalterima Pošta Srbije mogu da podnesu prijave za vaučere u vrednosti od 5.000 dinara za plaćanje smeštaja na nekoj od turističkih destinacija u Srbiji koje subvencioniše država.

Spisak ugostiteljskih objekata u Srbiji, koja su se prijavila na konkurs, građani mogu pročitati na internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Korisnik na šalteru pošte pored prijave treba da priloži fotokopiju lične karte, potvrdu o rezervaciji smeštaja za najmanje pet noćenja na kojoj mora stajati da je period rezervacije od 1. avgusta do 20. novembra ove godine, kao i potvrdu o sticanju prava po nekom od kriterijuma za dodelu vaučera.

Pošta prijave šalje Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, a korisnicima koji po kriterijumima ministarstva budu ispunili uslove za godišnji odmor sa popustom, putem pošte biće dostavljeni personalizovani vaučeri preporučenom pošiljkom.

Vlada Srbije je 18. juna usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma, koja predviđa podelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u Srbiji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva