:

:

TV Most

clock

April 01, 2017   12:05

0

160

Do Pekinga za osam sati i 500 evra

Kineski premijer Li Kećijang je izjavio juče da će podržati preduzeća koja žele da uspostave direktnu vazdušnu liniju do Beograda, ali da će u narednom periodu one morati da se dogovore sa Vladom Srbije o detaljima.

Avioni HNA grupe trebalo je da lete iz Kine do Hrvatske, ali čim je Srbija ukinula vize Kini oni su odustali od namere da uspostave tu avioliniju zbog komplikovanih viznih i drugih tehničkih procedura pošto je Hrvatska članica EU.

Predsednik Kineske jugoistočnoevropske poslovne asocijacije Mario Rendulić je rekao da bi na liniji Beograd - Peking trebalo avion sa oko 300 putnika da leti dva puta nedeljno, kao i da bi karta mogla da bude oko 500 evra.

Rendulić je naglasio da put od Srbije do Kine sada traje i do 15 sati jer putuju preko Beča, a uvođenjem direktnog leta će se skratiti na osam sati.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u Kini razgovarao sa rukovodstvom kompanije Poli grupa o brojnim projektima u oblasti energetike, infrastrukture, namenske i industrije, za koje Poli grupa izrazila značajno interesovanje.

Kako se očekuje u narednim mesecima trebalo bi da počne realizacija prvih projekata.

Ta kompanija je zainteresovana za fabriku i izgradnju mreže za otpadne vode, za toplovod od Obrenovca do Beograda i elektranu koja sagoreva otpad.

Kako je navedeno, Kina ima interes da sa Srbijom dogovara izgradnju infrastrukture, proizvodnih kapaciteta i razvoj industrije, da pojača saradnju u poljoprivredi, bio medicini, obnovljivih izvora energije i da proširi razmenu u turizmu i kulturi.

Takođe, na javnom pozivu za neobavezujuće ponude za koncesiju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla javile su se čak četiri kineske kompanije.

Kineska kompanija CNCT se pominje kao mogući partner RTB Bor.

Uslovi koje je postavila ta kompanija da bi ušla u RTB je, kako je navedeno, da od Vlade Srbije dobije većinsko vlasništvo u rudniku, a samim tim i upravljanje i postavljanje menadžmenta nad celokupnim basenom.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva