:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 26, 2015   12:05

0

116

Do leta zakon o ulaganjima

Sertić je sa predstavnicima Svetske banke, koje je predvodila direktorka u SB Anabel Gonzales, razgovarao o intenziviranju saradnje i pomoći ove institucije srpskoj privredi, saopštilo je Ministarstvo privrede.

"Svetska banka je ključni partner Ministatstva privrede za dostizanje postavljenih ciljeva, poput unapređenja poslovnog okruženja, povećanja konkurentnosti privrede i kontinuiranog rasta privredne aktivnosti kroz sveobuhvatne strukturne reforme", objasnio je Sertić.

Kako je navedeno u saopštenju, ministar privrede je delegaciji Svetske banke najavio i donošenje zakona o ulaganjima.

"Strani i domaći investitori će biti i formalno - pravno izjednačeni, a biće formirane investicione kancelarije u svim opštinama. Kategorije ulaganja, od lokalnih do nacionalnih, biće precizno definisane. Za par nedelja počinje javna rasprava i verujem da će kroz taj proces zakon biti unapređen i usvojen do leta", rekao je Sertić.

Delegacija Svetske banke je ponudila pomoć i na unapređenju rada državnih agencija, što je Sertić ocenio kao veoma značajno.

"Agencije nisu do sada pokazale potreban stepen profesionalizma. Zatekli smo vrlo nizak poslovni kapacitet, a nije bilo adekvatnog praćenja i kontrole njihovog rada. U tom smislu nam je važna podrška Svetske banke u promeni zakona, svesti, procedura i pravilnika kako bi agencije učinili znatno efikasnijim i kako bi se sredstva koristila na efektivan način", istakao je Sertić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva