:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2017   12:05

0

249

Do kraja godine Sporazum Srbije i Rusije o socijalnoj zaštiti


Dva ministra su se dogovorila i da će Sporazum o privremenom radu i zapošljavanju biti pravno regulisan u što kraćem roku, kako bi se odnosi i prava srpskih radnika u Ruskoj Federaciji i ruskih radnika u Srbiji zaštitili u cilju obostranog interesa, saopštilo je resorno ministarstvo.



Na sastanku je bilo reči i o načinu brige prema osobama sa invaliditetom, koja predstavlja prioritet obe države, kao i o primerima dobre prakse u ovoj oblasti koji se sprovode u Rusiji i Srbiji.



Resorni ministri razgovarali su o nastavku saradnje u oblasti penzionog osiguranja i unapređenja rada Nacionalne službe za zapošljavanje i ocenili da je za poboljšanje demografske slike obe zemlje veoma bitna razmena iskustava.



Ministar Đorđević je istakao da bilateralnu saradnju sa Ruskom Federacijom odlikuju tradicionalno prijateljski odnosi i da je ova poseta ruske delegacije nastavak dalje saradnje u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.



Ministar Topilin saglasan je da su pitanja rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja veoma važna i da će ruska strana pružiti svu moguću podršku daljim pregovorima kako bi se intenzivirala saradnja sa resornim ministarstvom Srbije u ovim oblastima, navedeno je u saopštenju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva