:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2017   12:05

0

288

Do kraja godine 10.000 novih radnih mesta

Gazdić je na otvaranju Trećeg forum o privrednoj saradnji Republike Srpske i Srbije na Jahorini rekao da je RAS u prvih deset meseci ove godine realizovao ukupno 24 investiciona ugovora, ukupne vrednosti ulaganja od 157 miliona evra, koji će doneti 8.000 novo zaposlenih.
"Tokom novembra i decembra očekujemo da se realizuju dodatni ugovori ukupne vrednosti od oko 200 miliona evra koji će doneti još oko 10.000 novih radnih mesta, što bi bio novi rekord Srbije u privlačenju investicija", objasnio je Gazdić.

On je dodao da je RAS u 2016. godini realizovao 22 investiciona ugovora koji su doneli 236,8 miliona evra investicija i otvorili više od 16.000 radnih mesta u Srbiji.

Na Forumu u Hotelu Termag na Jahorini okupilo se više od 250 privrednika iz regiona ali i iz Turske, Kine, Švedske, Slovenije...

"Veoma je važna saradnja između regionalnih i opštinskih razvojnih agencija i povezivanje privrednika regiona. Srbija je u poslednje tri godine uspela da kompletira najatraktivniji paket namenjen investitorima u regionu Centralne i Jugoistočne Evrope.

O tome govori i priznanje koje je Svetska banka nedavno uručila Srbiji, za najbolju zemlju u Jugoistočnoj Evropi po kriterijumu sprovedenih reformi", istakao je Gazdić.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, istakao je da je Srbija najbitniji spoljnotrgovnski partner Srpske.

To je, kaže, omogućio Ugovor o specijalnim paralelnim vezama između RS i Srbije, i naveo da zahvaljujući specijalnim vezama danas ne postoji ni jedan segment u poslovanju između dve zemlje na kojem se ne sarađuje.

"Danas Srbija vodi politiku saradnje i razumevanja u najboljem interesu regiona", istakao je Đokić.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva