:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2017   12:05

0

110

Do desetak pokušaja ilegalnih prelazaka dnevno

Na pitanje da li ima pokušaja ilegalnih prelazaka migranata poslednjih dana Krivokapić je za RTS rekao da je situacija sada znatno bolja nego prethodne godine te da se u ovom periodu registruje do desetak pokušaja ilegalnih prelazaka dnevno na granici ka Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori.

'Ono sto je i dalje prioritet u radu zajedničkih snaga jeste borba protiv krijumčarenja ilegalnih migranata. Od 22. jula prošle godine od kako su formirane do sada zajednicke snage vojske i policije su uhvatile 145 krijumčara ilegalnih migranata, sprečile su 125 različitih pokušaja krijumčarenja i spasili su od nehumanih uslova transporta oko 2.000 migranata', rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li se razmišlja o povlačenju zajedničkih patrola sa granice, Krivokapić je rekao da su spremni da ispunjavaju svoje zadatke dok god za to bude bilo potrebe.

On je podsetio da je prošlo gotovo godinu dana od kada su zajedničke snage vojske i policije formirane, kao i da je to je bila odluka najvišeg državnog rukovodstva Vlade Srbije u saglasnosti sa Predsednikom Republike.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva