:

:

TV Most

clock

Avgust 10, 2016   12:05

0

115

DN: Å ešelj u Crnoj Gori nakon 20 godina?

List navodi da Å ešelj u Gornje Lipovo dolazi na poziv i u organizaciji doktora Milovana Bojića, potpredsednika Srpske radikalne stranke, koji je Kolašinac i koji je jedan od najvećih ktitora novoizgrađene crkve u Gornjem Lipovu.

Osveštanje crkve u Gornjem Lipovu biće obavljeno u subotu 13. avgusta, a ovaj podgorički dnevnik tvrdi da će osim prisustva osveštenju crkve imati i političke aktivnosti.

Planirano je, kako se navodi, da održi i sastanke sa sledbenicima u ovom kraju kako bi ojačao SRS pred predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

List napominje da je Å ešelju bio zabranjen boravak u Crnoj Gori, ali i da je ta zabrana u međuvremenu ukinuta i za njegov dolazak više nema nikakvih prepreka.

Å ešelj je poslednji javni nastup u Crnoj Gori imao 11. oktobra 1996. na centralnom gradskom trgu u Podgorici, uoči kampanje za parlamentarne izbore.

On je proteran iz Crne Gore nakon skupa u Herceg Novom, kada je, kako se navodi, uputio niz uvreda na račun Crne Gore, pa je po naređenju tadašnjeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića deportovan za Srbiju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva