Vesti
Đurić:Kosovo i Metohija nikada neće biti država

10:54, 22.03.2018

|

Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija nikada neće biti država, niti će Preševo, Medveđa ili Niš ikada biti deo takozvane „Republike Kosovo“, ali Priština jeste i ostaće deo Srbije, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Foto Tanjug


“Neka se Kadri Veselji ne veseli jer Kosovo i Metohija nikada neće biti država, niti će Preševo, Medveđa ili Niš ikada biti deo takozvane „Republike Kosovo“, ali Priština jeste i ostaće deo Srbije, a on će biti srpski državljanin. Veselji može želeti i da zemlja Nedođija bude deo samoproglašenog Kosova, ali to nije realno, kao što nisu realni ni njegovi snovi o Preševu, Medveđi i Nišu, ili takozvanoj „velikoj Albaniji”,” navodi Đurić u saopštenju za javnost.

Navodi da Veselji, koji je inače poznat po tome što voli da preti ratom i otimanjem teritorija, treba da zna da nije mudro pretiti nasiljem, pogotovo ne jačem od sebe. 

“Nastupilo je vreme dijaloga, u kojem se problemi ne rešavaju podmuklim napadima iz potaje, što njemu kao nekadašnjem komandantu terorističke OVK možda nije lako da razume, ali vremena će biti i za suočavanje sa realnošću”zaključio je Đurić.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design