:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 16, 2017   13:35

0

183

Đurić: Svi Srbi jedna porodica

Đurić je rekao da je danas veliki praznik i prilika da odavde sa KiM, postojbine kneza Lazara, celoj Srbiji i svom srpstvu pošalje poruku da su Srbi, ma gde živeli jedna porodica koja deli jednu sudbinu, koja ima iste ciljeve, iste strepnje i iste izazove sa kojima se suočava.

"Naš narod ovde na KiM nosi jedno teško breme zato su i oči celog našeg naroda, cele naše zemlje uprte ovde na KiM", poručio je Đurić okupljenim Srbima na brdu Glavičica nadomak Gnjilana gde se danas održava Etno-fest.

"Ja sam došao da vam prenesem poruku ljubavi i solidarnosti svih naših sunarodnika i sugrađana od Subotice, Beograda, Sombora, Novog Sada, svakog našeg mesta gde god da živi naš narod i gde god da se danas obeležava Uskrs, svima su misli sa našim ljudima koji žive ovde na KiM", istakao je Đurić.

Đurić je rekao da se na ovom mestu čuva i baštini srpska tradicija, jezik, nošnja koja je obišla ceo svet i donela glas jednom malom, ali ponosnom narodu koji je izdržao pred svim naletima istorije, pred svim pokušajima da bude pokoren i istrebljen.

Na brdu Glavičica pokraj temelja crkve Hrista Spasa okupio se danas veliki broj Srba iz Kosovskog pomoravlja.

Okupljene je pozdravio predsednik opštine Parteš Dragan Nikolić. Na skupu su bili prisutni i srpski ministar u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić, gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić i drugi. Skup je obezbeđivala Kosovska policija.

Izvor: RTS

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva