:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2015   12:05

0

162

Đurić sutra otvara filmski festival na Kosmetu

“Cilj Međunarodnog filmskog festivala je negovanje kulturnog nasleđa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji,a primarna ideja je da publici predstavimo najnovija ostvarenja srpske, evropske i svestke kinematografije”, rekla je Sonja Topalović, programski direktor festivala gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice.


U Domu kulture u Zvečanu, sutra će sa početkom u 13 časova biti održana konferencija za medije na kojoj će govoriti pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Jovović i direktor Festivala Miroslav Mogorović, mladi glumci Brankica Sebastijanović i Petar Strugar i reditelji Danilo Backović i Ivan Stefanović.


U Mitrovačkom Dvoru u četvrtak od 15 časova i 30 minuta biće prikazan film “Kad ljubav zakasni”, a projekciji prisustvuju reditelj Ivan Stefanović i glumica Brankica Sebastijanović.

“Sam program je koncipiran tako da sadrži sve žanrove, pa i dokumentarni. Program počinje u četvrtak 11. juna, pre svečanog otvaranja projekcijama dečijih filmova od 12 časova u Zvečanu, i od 13 u Mitrovačkom Dvoru”, dodala je Topalović.

Prvi međunarodni filmski festival koji se posle 20 godina održava u srpskim sredinama na Kosmetu, organizuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju, u saradnji sa Evropskim kulturnim forumom i opštinama Kosovska Mitrovica i Zvečan.

U okviru Festivala koji će trajati do 14. juna, publici će u Mitrovačkom dvoru u Kosovskoj Mitrovici i u Domu kulture u Zvečanu biti prikazano 37 domaćih i stranih igranih, animiranih i dokumentarnih ostvarenja, a publika će na kraju festivala dodeliti dve nagrade - za najbolji strani i najbolji domaći film, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.


Karte se prodaju u Domu kulture u Zvečanu, u Mitrovačkom dvoru i na pultu koji će biti postavljen na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici.

Cena karte za 3D projekcije je 150, a za 2D 100 dinara.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva