:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Oktobar 19, 2017   18:32

0

286

Đurić: Srpska lista jedina veza naroda na KiM sa Srbijom


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, na predizbornom skupu Srpske liste u Zvečanu, rekao da pojedini, uz pomoć svojih mentora iz Prištine i određenih međunarodnih činilaca, žele da nam uzmu ono najdragocenije što imamo – srpsko narodno jedinstvo na Kosovu i Metohiji.



“Hoćemo da sarađujemo sa svima, hoćemo da imamo dobre odnose sa svima, hoćemo da rešavamo probleme na miran način. Naše strpljenje i našu toleranciju pokazali smo i kad su nas gazili i kada su nas ubijali i kada su nam otimali kuće i kada su činili sve da nas na ovim područjima i na ovom našem prostoru ne bude. Ali danas je vreme da pokažemo da smo mudriji od onih koji misle da mogu da preseku tu našu pupčanu vrpcu sa državom Srbijom. 22.oktobar je dan kada ćemo ponovo i treći, i ako treba i trideseti i stoti put zaredom pokazati jedno – a to je, da je naša država Srbija, da je Srpska lista jedina veza srpskog naroda na Kosovu i Metohiji sa političkim institucijama Srbije, i da našu budućnost, budućnost i Zvečana i Mitrovice i Leposavića i Zubinog Potoka i svih 10 opština sa srpskom većinom, ne vidimo u Prištini, nego u Beogradu”, naglasio je Đurić.



“U novijoj istoriji srpskog narodana Kosovu i Metohiji bilo je mnogo teških i prelomnih datuma za opstanak Srba na ovim svetim prostorima. Zahvaljujući podršci države Srbije, uspeli smo da istrajemo i sačuvamo preko potreban mir, slogu i jedinstvo, vodeći računa isključivo o interesima našeg naroda, koji je Srpsku listu prepoznao kao najboljeg  istinskog čuvara i borca za bolju budućnost nas i naše dece”, rekla je Jelena Nikić kandidat za odbornika opštine Zvečan.



Vučina Janković, kandidat za gradonačelnika Zvečana je poručio okupljenima da glasanjem za Srpsku listu glasaju za napredak.



“Pravo glasa je demokratsko pravo svakog od nas i svako ima pravo na izbor. Na našoj listi možete videti i lekare i inžinjere, profesore i ekonomiste, ali, pre svega, poštene i neukaljane ljude, dobre domaćine i domaćice, rado viđene u svojim sredinama. Na vama je da izaberete. Da li želite da Zvečan ide unapred ili da se vrati unazad? Da li želite da vas vode oni koji ne sarađuju ni sa Beogradom, ni sa Prištinom, ni sa međunarodnom zajednicom? Ili želite da vas vode oni koji su rado viđeni u Beogradu , koji se ne plaše da vaše i svoje stavove iznesu u Prištini i koji su cenjeni u međunarodnim krugovima. Dokažimo im da Zvečan želi da ide napred”, naglasio je Vučina Janković.



Ministar za lokalnu samoupravu privremenih institucija u Prištini, Ivan Todosijević, kaže da je srpski narod uvek znao da izabere prave ljude. Glas za Srpsku listu, dodaje, garantuje opstanak institucija države Srbije i našu budućnost na ovim prostorima.



 



“Dvadeset drugi oktobar je presudan za politički život na Kosovu i Metohiji. Zato je neophodno da svi iskoristimo svoje pravo, da svi izađemo na izbore i zaokružimo broj 29, da svi glasamo za Srpsku listu i našeg kandidata za gradonačelnika Vučinu Jankovića. 22.oktobra moramo svi biti jedinstveni i složni, jer pitanje srpskog jedinstva je pitanje opstanka na svetoj srpskoj zemlji. Toga dana moramo sprečiti pokušaje koji dolaze iz krugova onih Milovića, Ivanovića, Jablanovića, kojima je lični interés iznad svega. To, braćo i sestre, možemo sprečiti. Zaokružimo broj 29, zaokružimo Srpsku listu, a sve ostale pošaljimo u političku istoriju”, poručio je Todić.



 



Sa skupa u Zvečanu još jednom je poslata poruka Srbima u pokrajini da u nedelju, 22.oktobra, budu jedinstveni i zaokruže kandidate koji predstavljaju Srpsku listu.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva