:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2017   13:42

0

228

Djurić: Srbija je naša država, Srbija je naša budućnost


"Ovo je treći put za nekoliko meseci da nas Srbe sa Kosova i Metohije sve zajedno zovu na ispit, nas koji se borimo za Kosovo i Metohiju da nas pitaju da li nam je bliža naša država Srbija, hoćemo li da živimo pod našom državom, u našoj državi Srbiji ili ćemo da budemo vezani za institucije u kojima smo manjina, u kojima nemamo šta da očekujemo za nas i našu decu“, rekao je direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Djurić i naglasio da Srbi u Leposaviću, u jezgru severa Kosova i Metohije, mestu gde se prelama gde će u budćnosti sever Kosova i Metohije da ide sa nestrpljenjem čekaju 22. oktobar  kada će se odlučivati „hoće li biti okrenut Beogradu ili će biti privučen njima samo zato da bi bio podeljen i samleven onako  kako su već uradili sa srpskim sredinama južno od Ibra, sa srpskim mestima gde su isto nekada svetlela  i sela i polja kako danas, zahvaljujući vama svetli  u Leposaviću“.



Djurić je naglasio da su „ovo izbori na kojima se odlučuje hoće li svako srpsko mesto na Kosovu i Metohiji moći da saradjuje sa državom Srbijom  kako bi sačuvali naše škole, naše bolnice, naša radna mesta, Trepču i svako drugo preduzeće“.



„Ovo su izbori na kojima se odlučuje da li ćemo moći da sačuvamo ono, što kao narod na Kosovu i Metohiji imamo, ono što je najvažnije a to je politička sloga“, dodao je Djurić i upitao okupljene šta misle o tome kako će izgledati sudbina ovog kraja ukoliko Beograd ne bi mogao da računa na gradjane Leposavića, na svoje Srbe.



 



„Može li u nedelju Srbija da računa na pobedu Srbije ovde““, uputio je pitanje gradjanima Leposavića koji su se u velikom  broju danas okupili na predizbornom skupu Srpske liste i  odgovorili gromoglasnim aplauzom.



Ukazujući na kandidate za odbornike u Skupštini opštine Leposavić ispred Srpske liste, Djurić je rekao da „oni govore više od hiljadu reči“.



„Govore o tome koliko znanja i energije i ljubavi prema ovom kraju ima u svima vama, koliko šansi i mogućnosti ima da u budućnosti radimo zajedno i koliko napretka čeka Leposavić kada ga u nedelju oslobodimo“, naglasio je Djurić i istakao da „opština bez države ne može ništa, kao ni država bez opštine“.



„Opština sa državom može sve. A 22. oktobra  zajedno ćemo otvoriti novo poglavlje u razvoju Leposavića i poslaćemo odavde jasnu poruku i Prištini i medjunarodnoj zajednici – Srbija je naša država, Srbija je naša budućnost“, rekao je Djurić dodavši da „nikakvim preprekama ne mogu da nas spreče da budemo ono što jesmo a to je svoj na svome“.



„Prepoznajem u vama snagu i prepoznajem odgovornost i vidim ono što u mnogim drugim delovima Srbije ljudi ne mogu da razumeju  a to je da je svako od nas i svako od vas država Srbija. Ne smemo dozvoliti da nas odvedu na stranputicu, da nas podele zarad  materijalnih interesa izgubimo šansu da dosanjamo onu slobodu koju željno čekamo“, istakao je Djurić govoreći o razumevanju poteškoća života na ovom području.



Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da su „ovo izbori na kojima se lomi i odlučuje o sudbini Leposavića“.



„Ovde se prelama mnogo šta i za samu državu Srbiju. Budite ponosni na to što je istorija i političke okolnisti stavili pred vas toliku odgovornost, što u nedelju vaš glas toliko vredi“, rekao je Djurić i pozvao gradjane Leposavića da 22. oktobra budu ono što jesu.



„Budite Srbi, budite uz svoju državu Srbiju, volite svoju zemlju, izadjite, podržite Srpsku listu“, poručio je Djurić.



„Do pobede. Živela Srbija“


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva