:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Decembar 18, 2017   12:05

0

234

Đurić: Srbija će tražiti reviziju privatizacija na KiM


Đurić je posle okruglog stola u okviru unutrašnjeg dijaloga na kome su učestvovali predstavnici ekonomskih fakulteta, instituta i strukovnih udruženja, rekao da je Kancelarija za KiM napravila sveobuhvatnu bazu podataka imovine.



"Imamo papir za svaki dinar, za svaki šraf koji smo kao država ulagali u proteklim decenijama na KiM", rekao je Đurić novinarima.



Podsetio je da je preko 900 fabrika na KiM čiji je vlasnik država Srbija, "oteto" u procesu pljačkaške privatizacije bez da su Srbi na Kosmetu ili država Srbija dobili ijedan dinar.



Đurić je naveo da smo kao narod na teži način na primeru KiM naučili i izvukli pouke zbog čega je važno da postoji plan za svaku opštinu, selo ili grad, navodeći da se danas poklanja puna pažnja svim sredinama.



Marko Đurić se složio sa konstatacijom da nema konačnih rešenja kada je KiM u pitanju, već da postoji samo stalna borba za ostvarivanje naših interesa i da kao narod ostanemo i opstanemo i na KiM i na svakom drugom mestu.



On je s tim u vezi zaključio da ekonomska politika Srbije i predsednika Aleksandra Vučića znači da Srbija konačno ima plan za svaku opštinu.



Odgovarajući na pitanje šta znači normalizacija između Beograda i Prištine, Đurić je rekao da se zajednički imenitelj traži već šest godina, a da za Srbiju normalizacija predstavlja "da nema barijera i prepreka, da ljudi mogu slobodno da žive".



Podsetio je da postoji neslaganje oko statusa Kosova, ali i da se dve strane slažu da se mora razgovarati i na taj način tražiti rešenje.



"ÄŒinjenica je da neki od njih nisu u istoj meri posvećeni pronalaženju te vrste rešenja, koje bi podrazumevalo kompromis. Neki od njih misle da im je unapred dato da svoj cilj ostvare bez ikakve fleksibilnosti i ustupaka. Možda ih je neka podrška koju su uživali u prošlosti takvom ponašanju naučila, ali sasvim sigurno da od nas ustupke bez utemeljenja ne mogu da očekuju, niti će ih imati jer za tako nešto nema razloga", poručio je Đurić.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva