:

:

TV Most

Foto: Tanjug, arhiva

clock

Februar 28, 2016   09:22

0

143

Djurić: Srbi nisu glasali za Tačija, novi DOS destabiliše Srbiju!

"Poslanici Srpske liste nisu glasali za Hašima Tačija. Oni su poništili listiće i nisu učestvovali u tom izboru, a njihova procena je bila da je za srpske interese najbolje da budu tu. To je bila njihova samostalna odluka. Ja ne mogu da ih osudim zbog te odluke. Srbija i Vlada Srbije uvek će stajati uz srpski narod i uz njihove interese", rekao je Đurić.

On je naveo da treba videti ko su ljudi koji njih napadaju i koji pokušavaju da ih blate po medijima.

"Reč je o koaliciji DSS i Dveri koji su nekada dočekivali Havijera Solanu sa crvenim tepihom, za njihovo vreme proglašena je jednostrana nezavisnost Kosova. Oni su pustili 1.300 zločinaca iz zatvora, koji su osuđeni od strane našeg suda da su učestvovali u zločinima na Kosovu. Takve ljude je pomilovala i pustila na slobodu vlast DSS, potpisali su sporazume koje pokušavaju da natovare na leđa Vladi Srbije", dodao je Đurić.

On je naglasio da nije razgovarao sa Hašimom Tačijem o uslovima za prisustvo predstavnika Srpske liste na glasanju za Tačijev izbor, ali da Srbima na Kosovu ni sam ne bi savetovao drugačije od onoga što su uradili.

Đurić je rekao da politička noćna mora za Srbe na Kosovu traje već godinama. U Prištini nema više Srba, proterani su sa većeg dela Kosova i Metohije.

"Lako je napadati srpske predstavnike na Kosovu iz udobnih kancelarija u Beogradu. Treba sebe staviti na njihovo mesto i videti šta je njihov interes", rekao je Đurić.

Prema njegovom mišljenju, nema više opravdanja za odlaganje formiranja Zajednice srpskih opština. On očekuje da će i Međunarodna zajednica koja je garant dogovora Beograda i Prištine učiniti sve da se formira ZSO.

"Srpski narod gleda u predsednika Vlade Srbije kao u svoj najveći garant opstanka na Kosovu, a stabilna Srbija im je stub na koji mogu da se oslone", istakao je Đurić.

On je govorio o predstojećim izborima, o novoformiranoj koaliciji “DOS”, naglašavajući da je cilj svih neprirodnih udruživanja da se oslabi pozicija Srbije, da se destabilizuje aktuelna Vlada, a da svi oni koji se ujedinjuju sada gledaju samo lični interes i materijalnu dobit.

Izvor: RTV Pink

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva