:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 14, 2015   12:05

0

141

Đurić: Sprečiti lov u mutnom

Za Srbiju i srpski narod na Kosovu je neprihvatljivo usvajanje bilo kakvog plana ili ugovora vezanog za Brezovicu, koji bi podrazumevao narušavanje postojećih objekata, nelegalnu uzurpaciju zemljišta ili promenu etničke strukture zaposlenih u ski-centru, rekao je on novinarima.

Đurić je poručio da je Brezovica "planina koja ima svog vlasnika" - fond "Ineks-Intereksport", koji je u sastavu javnog preduzeća Skijališta Srbije.

Onaj ko želi da ulaže u tu planinu, a mi nismo protiv ulaganja, treba da se dogovara sa onima koji su stvarni i pravi vlasnici, i sa građanima samog Štrpca, koji od Brezovice i skijališta ostvaruju svoj osnovni životni prihod, naglasio je Đurić.

On je dodao da su u prethodnom periodu ostvareni kontakti sa jednim francuskim konzorcijumom, koji je najavio da je zainteresovan za ulaganja na Brezovici, ali da "još uvek nisu dobijene dovoljne garancije da bi mogli svi da stanemo jednodušno iza toga".

Ovo je prilika da upozorim one koji su zainteresovani za posao, ako su zaista zainteresovani, da ljudima koji su pravi vlasnici objekata objasne šta žele i da se sa njima dogovaraju o tome kako će da izgleda budućnost Brezovice, a ne sa onima koji nisu vlasnici, poručio je Đurić.

Prema njegovoj oceni, potrebno je da se u narednom periodu razgovori nastave, i srpska zajednica na Kosovu, svi gradonačelnici, po tom pitanju treba da deluju složno i jedinstveno.

Đurić je naglasio da, ako se "povuče crvena linija" i kaže se šta je neprihvatljivo, to će morati da prihvate svi oni koji žele da budu glas srpskog naroda na Kosovu.

Izvor: Fonet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva