:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

clock

Jul 03, 2018   13:54

0

177

Djurić sa direktorom MSP Izraela o saradnji, dijalogu BG-PR, ZSO...


Đurić je visokog izraelskog zvaničnika upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine i predočio mu jasno opredeljenje Beograda za rešavanje svih problema u regionu mirnim i političkim sredstvima. 


 


Beograd, kako je istakao, insistira na doslednom poštovanju dogovora postignutih u dijalogu sa Prištinom uz posredovanje EU, pre svega na uspostavljanju Zajednice srpskih opština, kao ključnog elementa Prvog briselskog sporazuma. 


 


Đurić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su političke i ekonomske veze Srbije i Izraela iz godine u godinu sve jače, što se jasno vidi i u porastu broja investicija koje dolaze iz te zemlje.


 


Podsećajući da je Kraljevina Srbija pre jednog veka bila prva država koja je podržala Balfurovu deklaraciju, i time Jevrejima priznala pravo na formiranje države, Đurić je istakao da sa jednakim simpatijama i razumevanjem Srbija i srpski narod i danas neguju veze i prijateljstvo sa jevrejskim narodom i Državom Izrael. 


 


Srpski i jevrejski narod, kako je naglasio, neraskidivo povezuje iskustvo teškog stradanja kroz istoriju i želja da se razvijaju i napreduju u miru u okviru svojih suverenih i demokratskih država. 


 


Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Izraela u Republici Srbiji Alona Fišer-Kam.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva