:

:

TV Most

clock

April 07, 2015   12:43

0

225

Đurić: Ramine izjave napad na mir

Đurić je na vanrednoj konferenciji za novinara rekao da takve izjave ne mogu da donesu ništa, osim ugrožavanja krhke stabilnosti u regionu.

On je podvukao da Srbija nikada neće dozvoliti, kako je to rekao Rama, "klasično ujedinjenje Albanije i Kosova".

"Upozoravamo Albaniju da prekine sa udaranjem u ratne bubnjeve i da se u punoj meri posveti poštovanju međunarodnih i dobrosusedskih obaveza koje ima" rekao je Đurić.

Đurić je takođe rekao da se predstavnici Srbije u ovim trenucima već obraćaju međunarodnoj zajednici povodom izjave Albanskog premijera.

Prema njegovim rečima ta izjava je pretnja koja spada u nadležnosti EU i UN zbog čega Srbija očekuje da se relevantne međunarodne organizacije oglase tim povodom i iznesu sud o izjavama koje predstavljaju huškanje na nove podele.

"Ova izjava je napad na mir" podvukao je Đruić i naznačio da nije prvi put da se pojavljuju slične izjave koje ukazuju na želju rukovodstva Albanije da se prekroje granice Srbije.

To su, kako je istakao snovi ljudi koji žele da unesu nove etničke podele i sukobe u regionu.

Premijer Albanije Edi Rama upozorio je danas će se njegova država i Kosovo "ujediniti na klasičan način" ukoliko Evropska unija ne bude otvorila puteve za evropsku integraciju Kosova i liberalizaciju viza.

Na tu izjavu reagovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio da se Kosovo i Albanija nikada neće ujediniti.

"Obećavam premijeru Rami da se Kosovo i Albanija, kako on kaže na klasičan način, nikada neće ujediniti! Molim albanske lidere da prestanu sa daljim izazivanjem nestabilnosti u regionu!", napisao je Vučić na tviter nalogu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva