:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2016   12:05

0

124

Đurić: Priznanje kosovske nezavisnosti nedosanjani san

Beograd i Srbija žele istinski dobre i stabilne odnose sa Prištinom i svim Albancima u regionu, ali ne na temelju velikodržavnih prištinskih maštarija, već na osnovu zajedničkog rada na sprovođenju sporazuma i praktičnih dogovora koji su korisni za građane.

Srbija i srpski narod ne govori jezikom ultimatuma i pretnji, već jezikom razuma i saradnje i zato su i istorija i budućnost danas na našoj strani, a u toj budućnosti ima mesta i za Srbe i za Albance, i sve druge koji žele da uživaju u miru i prosperitetu naše zajedničke države, ističe u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

I u državama koje su bile sponzori neuspele secesije dela teritorije Srbije danas se o takozvanoj državnosti naše južne pokrajine sve više govori kao o neostvarivom državotvornom projektu, rasadniku organizovanog kriminala, regionalnoj bezbednosnoj pretnji i zoni neizlečive političke i socijalne nestabilnosti.

Pokrajinsko rukovodstvo bi, zato, svoju energiju, umesto na parole, trebalo da troši na rešavanje ekonomskih i socijalnih problema žitelja Kosova i Metohije, koji su predugo bili žrtve političkih oportunista i demagoga, stoji u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva