:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2015   12:05

0

116

Đurić: Priznanje Kosova se nikada neće desiti

"Albanskim političarima se umesto normalizacije odnosa Srba i Albanaca i stvaranja Zajednice srpskih opština (ZSO), na koje su se pismeno obavezali u Briselu, stalno priviđa priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije, za koje i čobani u najudaljenijim selima na Kosovu znaju da se nikada neće desiti", rekao je Đurić.

Kosovski ministar evrointegracija Bekim ÄŒolaku ranije je izjavio da se srpsko priznanje nezavisnosti Kosova podrazumeva, da to jasno pokazuju dogovori postignuti u Briselu i da Beograd zna da ZSO neće imati izvršna ovlašćenja.

Đurić je dodao da se ÄŒolaku "pravi da ne zna" da Srbija neće priznati Kosovo.

"Kao što se pravi da ne zna da se njegov šef i ratni komandant (Hasim) Tači u Briselu obavezao, i to u pisanoj formi, potpisom upravo na snažna ovlašćenja za ZSO, čiji je upravljački tim po tom sporazumu već imenovao regionalnog komandanta policije za sever Kosova, izabrao gradonačelnike, a Srbi će uskoro sesti u sudijske i tužilacke fotelje u pokrajinskim sudovima. Beograd, kada je reč o ZSO, neće prihvatiti ništa manje od dogovorenog u Briselu!", dodao je Đurić.

Đurić je, takođe, ocenio da stalnim provokacijama o statusu i izbegavanjem dogovorenog u Briselu, ÄŒolaku i drugi albanski predstavnici žele da dovedu u pitanje proces normalizacije odnosa, "čime nanose štetu građanima Kosova i Metohije kojima je dosta huškanja na mržnju i podele".

"ÄŒolakuov režim nije nezavisan od međunarodne zajednice, niti od nas u Beogradu. A neće biti nezavisan ni od novog međunarodnog suda za ratne zločine OVK, u čijem će osnivanju, uveren sam, i sami puni sreće učestvovati", rekao je Đurić.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva