Vesti
Djurić: Postoji trend kriminalizacije severa KiM

16:33, 19.02.2018

|

Izvor: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je danas da će Beograd braniti srpske institucije i Srbe na Kosovu i Metohiji od trenda kriminalizacije severa Kosova. Istakao je da, prema podacima kosovske policije, na severu pokrajine ima mnnogo manje krivičnih dela nego u ostalim delovima te teritorije.

Krajnji cilj je, rekao je Đurić novinarima, da se Srbi i srpske institucije proglase nepostojećim i kriminalnim, odnosno da se stvore uslovi za zauzimanje severa.


"Nećemo to dozvoliti. Branićemo naše institucije i naš narod", poručio je Đurić.


Na pitanje o ulozi Milana Radojičića na severu Kosova, Đurić je kazao da svako ko je počinio krivično delo treba da odgovara, bez obzira da li je Srbin ili Albanac.


"Srbe na KiM žele da kirminalizuju i prikažu ih kao izvor problema. Često se potencira problem cvetajućeg i nabujalog kriminala. Da li ima na severu KIM kriminala? Da, ima ga. Da li ga ima više nego o drugim delovima na KiM? Ne, nema ga", rekao je Đurić pozivajući se na zvanične izveštaje prištinske policije.


On je napomenuo da se Radojičić, koliko mu je poznato, bavi biznisom i dodao da on nije adresa koja je dužna da daje tu vrstu odgovora.


"Upoznao sam ga i video u više navrata. Ne znam šta vas tačno interesuje vezano za njegovo posao. Ja nisam adresa koja je nadležna i dužna da daje tu vrstu odgovora. Ponavljam, sve insinuacije koje dolaze i za njegov rad i za bilo koga drugog, svako ko je kriv treba da odgovara. Ako nema dokaza, nije zaslužio da se protiv njega vodi neutemeljena kampanja", rekao je Đurić.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design