:

:

TV Most

Foto: Tanjug, arhiva

clock

Mart 22, 2018   12:05

0

176

Đurić: Pogrom i progon Srba na KiM rezultat Tadićeve politike


Đurić u saopštenju navodi da Tadić nema moralni kredibilitet da kritikuje Aleksandra Vučića koji se bori za očuvanje "onoga sto je nakon vladavine Tadicevog rezima ostalo od srpskih drzavnih i nacionalnih interesa".


"Tadićeva moralno bankrotirana politika sa debelim razlogom do nogu je potučena od strane Srba na KiM koji su njegovu i opciju njegovih političkih klonova Jeremića, Đilasa i Jankovića na izborima kaznili progonom ne samo ispod cenzusa nego i iz sećanja", navodi Đurić.


Kako kaže, politika koju je vodio tadašnji predsednik Boris Tadić vodila je priznanju nezavisnosti Kosova od strane gotovo stotinu zemalja, legitimizaciji Kosova u međunarodnoj zajednici, prebacivanju razgovora iz UN u EU, slanja, kako kaže, namerno pogrešno formulisanog pitanja pred Međunarodni sud pravde...


"Pate Srbi na KiM i danas zbog uvođenja prištinskih ličnih karata, tablica, pečata, novih administrativnih prelaza 'nezavisnog Kosova' i mnogo, mnogo čega drugog, o čemu iz uvažavanja prema državnim interesima ne želim javno da govorim", rekao je Đurić.


Potpredsednik Glavnog odbora SNS zaključuje da će Tadić u političkoj istoriji biti upamćen kao "samozaljubljeni gubitnik srpskih teritorija".

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva