:

:

TV Most

Foto: tvmost.info

clock

Oktobar 20, 2017   17:45

0

285

Đurić: Pobeda je naša! Pobeda je srpska!


„Dragi prijatelji da shvatimo ozbiljnost, da svi sa svojim porodicama izađemo masovno i da dokažemo da želimo čvrstu, neraskidivu i trajnu vezu sa državom Srbijom. Pred nama su dva različita puta, jedan nam kroje ambasade i pojedini lideri koji žele da nam ukinu uverenje i državljanstvo iz matićnih knjiga. Da li želimo ta, da li želimo da podržimo te ljude ili hoćemo da ovo večito traje i da Srbija bude ovde, istakao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.



„U svim našim zalaganjima naš gradonačelnik, Goran Rakić, je imao razumevanja da podrži svaku ideju koja je težila napretku našeg grada i pomagao sugrađankama da se izbore za svoja prava. Dragi sugrađani, rezultati su vidljivi, idemo dalje jedinstveno jer tu je naša snaga“, poručila je Jasmina Dedić, kandidat za odbornika na Srpskoj listi.



„Zajedništvo je naša borba, zajedništvo niko neće razbiti pa ni ti sitni mali retoričari, kritičari, koji su uvek branili samo svoje, lične, interese, nikada interese srpstva i nikada interese zajedništva, jer niko ne sme da koristi nacionalne ključeve a da pritom zatvara sva vrata našoj državi. To predstavlja gašenje svega što je činilo biće srpskog naroda na ovim prostorima. Oni i svi drugi moraju znati da je na ovim prostorima jedini subjekat srpski narod i niko drugi“, istakao je kandidat za predsednika Kosovske Mitrovice Goran Rakić



Rakić je rekao da smo ovih dana imali prilike da vidimo i čujemo sve ono što su u prethodnom periodu obećali i da su rezultati tu a ideje uspešno sprovedene u delo.



„Nastavljamo dalje idemo napred u narednim danima, mesecima, godinama, radićemo da neprestalnim ulaganjem obezbedimo sigurnu budućnost novih generacija koje dolaze. Izađite 22. oktobra na izbore i podržite Srpsku listu, jer zajedno sa našom državom možemo napred. Živela Srbija!, zaključio je svoje izlaganje Goran Rakić.



„Ono što ćemo sigurno raditi i što je jako bitno za Vladu Srbije da imamo dobre partnere a to je Srpska lista i to su judi u njoj sa kojima smo počeli da rešavamo neke probleme. Želimo da Univerzitet u Prištini smešten u Kosovskoj Mitrovici bude jedan od blistavijih univerziteta u Srbiji i to ćemo uraditi i na delu“, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.



Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, praćen burnim aplauzom, sa ovog skupa poručio:



„22. Oktobar je dan kada mi kroz Srpsku listu referendumski odlučujemo da želimo da budemo deo države Srbije. Niko draga braćo i sestre ne može da nam oduzme našu vezu sa dršavom Srbijom i niko ne može nas, posle svega što smo ovde doživeli, da laže, da vara i da nas prevari, kao što to misle da mogu da urade oni koji huškaju jedne Srbe da ubijaju druge samo zato što žele da oni budu nekakve feudalne velmožde. Kako ih nije sramota da ih vodaju agenti Kosovske obaveštajne službe na tajne sastanke na kojima se dogovaraju sa onima koji ne misle dobro ni Srbiji ni srpskom narodu o tome kako će da dele srpstvo? Nećemo im dozvoliti da nas pobede. Pobeda je naša. Pobeda je srpska“, rekao je Marko Đurić


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva