:

:

TV Most

clock

Septembar 05, 2015   12:05

0

123

Đurić osudio napad na mladića u Klokotu

"Zbog napada na jedan mladi život i činjenice da ovakvi incidenti izazivaju strah i nespokoj u srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, neophodno je da policija bez odlaganja rasvetli sve okolnosti i pronađe odgovorne", naveo je Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

Đurić je dodao da albanska politička javnost na Kosovu i Metohiji mora da počne da dosledno i kontinuirano osuđuje sve napade na pripadnike srpske zajednice, kako bi bili obeshrabreni potencijalni vinovnici svih budućih incidenata.

"Napad trojice Albanaca na srpskog mladića evocira sećanja na ne tako davnu prošlost kada su ekstremisti i kriminalci sasvim nekažnjeno napadali Srbe na pokrajini. Zato se u trenutku kada pokušavamo da dođemo do normalizacije bezbednosne situacije i međunacionalnih odnosa na Kosovu i Metohiji, sa dvostrukom odgovornošću i trudom mora pristupiti prevenciji, da se slični incidenti u budućnosti ne bi događali", poručio je Đurić.

M.S. iz Klokota noćas je izboden nožem u Klokotu. Prvo je prebačen u bolnicu u Šilovu a potom zbog težine povreda abdomena u Gračanicu. Njegovo zdravstveno stanje je, kako lokalni mediji javljaju, stabilno.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva