:

:

TV Most

Foto: Tanjug (arhiva)

clock

Novembar 25, 2015   12:14

0

147

Djurić obišao Gazivode

"Nećemo dozvoliti da sistem Gazivode preuzme Priština. Niko neće ostati bez posla i zarada, ali duple plate se moraju ukinuti", poručio je Djurić i dodao da narod na ovim prostorima čuva državnu imovinu i zahvalio im se na tome.

"Hidrocentrala Gazivode je od izuzetnog značaja kako ekonomskog, tako i političkog i sobom nosi i razvojni potencijal", rekao je Djurić i dodao da je sa rukovodstvom opštine Zubin Potok razmatran način na koji bi mogao biti unapredjen njihov rad na iskorišćavanju potencijala jezera.

Djurić je naglasio da se plan Republike Srbije o razvoju turizma odnosi i na Kosovo i Metohiju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju obišao je i Halu sportova i mladim sportistima rekao koliko je Srbija ponosna na njih i da će i dalje ulagati u sport na ovim prostorima.

"Uz odličnu saradnju Vlade Republike Srbije i opštine Zubin Potok trenutno su aktivne investicije vrednosti 18 miliona evra. Zubin Potok je primer kako zalaganjem i radom može da se stvari pomere sa mrtve tačke i krenu nabolje", rekao je Djurić tokom obilaska predškolske ustanove “Naše dete” u Zupču i dodao da hiljade dece u osnovnim, predškolskim srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama širom Kosova i Metohije uče u okviru sistema Republike Srbije, uz finansijsku, materijalnu i svaku drugu podršku Vlade Srbije.

Đurić je sa gradonačelnikom Zubinog Potoka Stevanom Vulovićem obišao i Omladinski i Istraživački centar koji se grade u selu Varage.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva