:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 02, 2016   10:19

0

116

Djurić: Nema opravdanja za odlaganje formiranja ZSO

“Nema ni izgovora ni opravdanja za dalje odugovlačenje i Srbija će istrajati u nastojanju da se sporazumi sprovedu i da se našem narodu omogući normalan život”, rekao je Djurić i dodao da Srbija svoje obaveze iz sporazuma poštuje.

Djurić smatra da “samo poštovanje date reči, poštovanje onoga što dve strane dogovore može da vodi u jedan politički odnos koji može da znači izvesniju budućnost svima".

“Sve drugo jeste sfera političkih špekulacija i manipulacija i mi ne želimo da na taj način da gledamo i da gradimo budućnost”, naglasio je Djurić.

Djurić je rekao i da su Ujedinjene nacije za Srbiju glavna adresa kada je reč o mnogim važnim političkim pitanjima koja se odnose na status južne srpske Pokrajine.

„Savet bezbednosti UN je forum pred kojim Srbija iznosi činjenice o dešavanjima na Kosovu i Metohiji i o položaju našeg naroda na KiM, o nepoštovanju sporazuma i kršenju prava naših ljudi. Svaki incident i svaki dogadjaj biva uredno evidentiran i zabeležen i iznesen pred preko 190 članica Ujedinjenih nacija“, rekao je Djurić i dodao da je to „za nas ključna politička pozornica na kojoj pridobijamo podršku medjunarodne političke javnosti i iznosimo naše argumente.

Djurić smatra da je ovaj nastup Srbije pred Savetom bezbednosti važan kao i svi ostali i da je važna istrajnost Vlade Srbije u insistiranju da se Savet bezbednosti jednom u tri meseca sastaje i razgovara o pitanju našeg položaja na Kosovu i Metohiji.

„Mi drugu i važniju adresu u medjunarodnim organizacijama i medjunarodnoj zajednici nemamo“, rekao je Djurić i dodao da je „neko pre nekoliko godina odlučio da dijalog prenese iz Ujedinjenih nacija u neka druga tela što je bilo znatno pre nego što je Vlada premijera (Aleksandra)Vučića preuzela odgovornost“.

Djurić je ponovio da „za nas Ujedinjene nacije ostaju prva i glavna adresa kada je reč o upoznavanju svetske javnosti sa problemima sa kojima se suočavamo na KiM“.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva