:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2018   12:05

0

187

Djurić: Na ulasku na KiM osetim se kao na kapijama Jerusalima


Odgovarajući na pitanje novinara da li su zahtevi  izneti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sastanku u Lapljem selu  realizovani, Djurić je rekao da je, u većini slučajeva gde je bilo mogućnosti pružena pomoć.


„Većini smo pomogli ali pomoć i pružanje pomoći  nikada neće prestati. I ne samo ljudima koji su bili na tom sastanku“, rekao je Djurić i najavio nove kontingente pomoći tokom narednih dana. 


Prema njegovim rečima pozivu Aleksandra Vučića i apelu solidarnosti odazvali su se mnogi gradjani Srbije, preduzeća i pojedinci.  I mi ćemo u našem domenu nastaviti da se bavimo time“, poručio je Djurić.



Uz reči zahvalnosti srpskim predstavnicima u kosovskoj vladi, Marko Djurić rekao je da nije lako predstavljati srpski narod  u institucijama u Prištini.


„Nije lako boriti se za srpske interese tamo gde smo ubedljiva manjina, gde je, u političkom smislu, nekada neizdrživo, ali je časno i ispravno to raditi. Nastavićemo da pružamo snažnu podršku i Srpskoj listi i srpskim izabranim predstavnicima  u njihovoj borbi da sačuvaju jedinstvo Srba na KiM, da rade na povratku i razvoju poljoprivrede u srpskim sredinama i borba da srpske opštine budu snažne“, rekao je Djurić i naglasio da će se delovanje nastaviti jedinstveno i složno.


„Ima budućnosti u zajedništvu, mudrom i razboritom rešavanju problema. Problemima ćemo da pristupamo  hladne glave razmišljajući o tome kako će naš narod da živi na KiM i za 30 godina. Svaki korak zajednički planiramo vodeći računa o njima i njihovoj budućnosti“ , naglasio je direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić. 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva