Vesti
Đurić: Komentari albanskih političara kao plemenski pokliči

12:36, 23.11.2017

|

Izvor: RTS

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kritikovao je komentare pojedinih albanskih političara na presudu Ratku Mladiću ocenivši da više liče na plemenske pokliče nego na ozbiljnu politiku.


Istovremeno, činjenicu da su pojedini od tih političara na slobodi Đurić vidi kao najbolji dokaz o radu međunarodnog pravosuđa. 
"To najbolje govori o rezultatima rada takvog međunarodnog pravosuđa prema Srbima i prema srpskim žrtvama. Mi nećemo zaboraviti srpske žrtve niti činjenicu da je 247.000 sunarodnika proterano sa KiM i da se hiljade njih nalaze na spiskovima nestalih", rekao je Đurić novinarima u Palati "Srbija". Rekao je da jednostavno "odbacuje" komentare koje su juče imali ljudi iz albanskog političkog života."Njihovi komentari više liče na plemenske pokliče nego na ozbiljnu politiku, na pokušaje da se srpski narod dodatno ponizi u ionako teškim uslovima", poručio je Đurić.Svi kojima je neko iz porodice stradao imaju pravo da pitaju šta je s njihovim najmilijima, rekao je Đurić i poručio: "Mi nikada nećemo odustati od gonjenja onih koji su odgovorni za ratne zločine na KiM bez obzira na to u kakvim foteljama sede i na kakvim su političkim funkcijama."
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design