:

:

TV Most

clock

Mart 18, 2018   12:05

0

183

Đurić: Janković ćutao kada je Priština proglasila nezavisnost


Marko Đurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke



Saša Janković je u pravu da je tema Kosova i Metohije vraćena tamo gde i zaslužuje da bude, među najvažnije političke teme u našoj državi, tamo gde nije bila kada su on i njegovi DOS-ovski saveznici vladali Srbijom i kada je Priština proglasila nezavisnost, a Srbi u našoj južnoj pokrajini bili žrtve pogroma.



Ćutao je tada Saša Janković, baš kao što su ćutke u vremenu za koje su bili odgovorni on i njegova tajkunska bratija gledali i jednostrano proglašenu nezavisnost 2008. godine, bez želje i mogućnosti da se suprotstave onima koji su to radili i omogućili, nadajući se da ih isti ti sponzori prištinskih separatista mogu održati na vlasti kako bi mogli da nastave pljačku države.



Zato i ne čudi što, dok je bio navodni zaštitnik građana, Saša Janković za puna dva mandata nije napisao nijedan red i nijedno slovo o položaju Srba na KiM.



Za njega su naši sunarodnici na KiM bili i ostali nepostojeći građani, ili u najmanju ruku građani drugog reda. Nijednom ih nije ni pogledao ni posetio. Seti ih se tek onda kada mu bude zgodno da iz svog toplog i udobnog salona dobaci nešto preko njihovih leđa.



Moguće je da Jankovićeva nezainteresovanost za položaj Srba na KiM ima veze i sa činjenicom da oni ubedljivom većinom, gotovo jednoglasno, podržavaju predsednika Aleksandra Vučića i politiku koju on oličava.



Predsednik Aleksandar Vučić je zaista teškom mukom među najvažnije državne i nacionalne teme vratio pitanje šta Srbija može da dobije u procesu rešavanja pitanja Kosova i Metohije, posle svega onoga što su Janković i njegova tajkunsko-udvorička bratija godinama unazad izgubili, navodi se u saopštenju  Službe za informisanje SNS.

 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva