:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 22, 2018   12:05

0

202

Đurić: Ćutanje EU glasnije od mnogih reči


"To ćutanje je glasnije od mnoge buke i mnogih reči", izjavio je Đurić reagujući na izjavu Veseljija da bi voleo da opštine juga centrale Srbije Preševo i Medveđa budu deo teritorije Kosova, ako bi, kako je rekao Srbija na to pristala, ali da Priština nema šta da ponudi za uzvrat..



Đurić, koji u Briselu učestvuje u tehničkom dijalogu je, između dve runde razgovora sa delegacijom Prištine, tehničke i one na najvišem političkom nivou zakazane za petak, rekao da je takva Veseljijeva izjave veoma opasna.



"Beskrajno su opasne i neodgovorne ponovljene pretnje ratom Kadrija Veseljija. Zato neka se Veselji ne veseli jer pretnje ratom nikome ništa dobro nisu donele, naročito kada one dolaze od neosuđenog komandanta terorističke OVK Srbiji koja se samo usudila da kaže da je njeno nešto što jeste njeno i po domaćem i po međunarodnom pravu tj da je Kosovo Srbija kao što jeste Srbija", poručio je Đurić.



On je dodao da je još opasnije to što na ponovljene pretnje ratom, nasiljem i širenje mržnje u ovom regionu ne reaguje niko pa ni EU.



"EU valjda od zaglušujuće buke od proslave lažne demarkacije administrativne granice sa Crnom Gorom nije našla za shodno da osudi pretnje koje destabilizuju region, pretnje ratom i pretnje nasiljem. To ćutanje je glasnije od mnoge buke i mnogih reči", zaključio je Đurić.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva