:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2018   10:18

0

263

Đurić čestitao praznik Popoviću i građanima Gračanice


Poštovani gospodine Popoviću,  



U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, Vama, i svim žiteljima Gračanice čestitam Dan vaše opštine i veliki pravoslavni praznik Rođenje Presvete Bogorodice – Malu Gospojinu.



Viševekovno trajanje, satkano na temeljima neprolazne istorijske slave, učinili su da je Gračanica danas urbano središte, ali i kulturni i privredni centar u središnjem delu Kosova i Metohije.



Uvažavajući temelje takve istorije, koja je protkana i pregalaštvom žitelja vašeg kraja, kao i velikim prirodnim bogatstvima, Gračanica zaslužuje posebno mesto u svim razvojnim planovima Kosova i Metohije, kroz intenzivnu saradnju lokalnih vlasti i Vlade Republike Srbije.



Nedavna poseta predsednika Republike Srbije Aleksandara Vučića Kosovu i Metohiji označila je prekretrnicu i najavila veliki talas ulaganja i snažnu borbu za bolji položaj srpskog naroda u pokrajini.



Neka nam to svima zajedno bude podsticaj da se, ponosni na svoju prošlost i ukorenjenost na ovim prostorima, okrenemo budućnosti i stvaranju uslova za stabilan ekonomski razvoj i kvalitetniji i dostojanstveniji život naših ljudi na Kosovu i Metohiji.  



Sa uverenjem da ćemo te planove zajedno ostvariti, želim vam još jednom srećan Dan oštine, navodi u čestitki direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva