:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2018   22:29

0

189

Đulijani: Vreme da se ispitaju istražitelji o mešanju Rusije


"Trebalo bi da postoji potpun i kompletan izveštaj i istraga porote o tome šta se ovde desilo, nakon što je ta istraga postala istraga o Rusiji. Šta je bila njena svrha? Šta su prikupili ?", rekao je Rudi Đulijani za program "Suočavanje sa nacijom" televizije Si-En-En.


Đulijani je istakao "zabrinjavajuće neetičko ponašanje" pojedinih zvaničnika američkog Ministarstva pravde, koji su "ukaljali" Malerovu istragu, prenosi portal Hil.


 


"Verujem da bi trebalo ispitati Malerovu istragu, ne samo zbog Malera, već zbog početaka ove, sada skoro potpuno nelegalne i neetičke istrage, ove ruske istrage, koja je počela na čelu sa Peterom Štrokom. Ne verujem da bi Malera i njegove ljude trebalo ispitati, sem ako nešto ne postane od toga", rekao je Đulijani za Si-En-En.


 


On se, kako navodi Hil, posebno fokusirao na razmenu poruka između dvoje zvaničnika Federalnog istražnog biroa (FBI) - kontraobaveštajnog agenta Petera Štroka i advokatice FBI Lise Pejdž - koja je otkrivena u izveštaju o istrazi Ministarstva pravde prošle nedelje.


 


U svojim porukama, Štrok je naveo da bi "možda bio voljan" da preuzme nešto da spreči tadašnjeg predsedničkog kandidata američke Republikanske stranke Donalda Trampa u osvajanju izbora.


 


Izveštaj navodi da je Štrok Pejdžovoj u poruci napisao da "će ga zaustaviti", nakon što je Pejdžova upitala "(Tramp) Nikada neće postati predsednik, zar ne"?


 


Upitan o Štroku, Đulijani je rekao da želi da sazna koliko je Štrok "inficirao" istragu svojim "veoma, veoma ekstremnim pozicijama".


 


Đulijani je poručio da je došlo vreme da "Ministarstvo pravde ispita istražitelje".


 


Vašington post je ranije javio da Maler planira da ovog leta završi istragu o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva