:

:

TV Most

clock

Maj 22, 2018   12:05

0

178

Đukić Dejanović: Država će stimulisati rađanje


Novac će ići direktno na račun majke tako da ne bi trebalo da bude problema izjavila je za RTV ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku u vladi Srbije, Slavica Đukić Dejanović.

 



Prema njenim rečima u junu će biti promenjen zakon o finansijskoj pomoći porodici te će porodilje lakše dobijati novac za prvo drugo, treće ili četvrto dete.




"Ne verujem da će se iko od narodnih poslanika suprotstaviti izmeni tog zakona", rekla je Đukić Dejanović. Sto hiljada dinara za prvorođeno dete nije nadoknada za majčinu platu, zato što ne radi dok je na trudničkom bolovanju, već su to sredstva koja treba da poboljšaju standard tog deteta.



Nove tehnologije, povezanost kompjutera i razvijena IT mreža olakšaće bolji i brži protok informacija tako da ne bi trebalo da bude problema ni sa distribucijom novca kaže ministarka.



Na pitanje ima li garancija da će ovo biti održivo rešenje na dugi rok, jer zakon predviđa desetogodišnju pomoć za treće dete, ministarka Slavica Đukić Dejanović je izjavila da svi ekonomski pokazatelji ukazuju na to da će u Srbiji biti bolja ekonomska situacija a ne gora , te da ne treba sumnjati u dobre namere.



Đukić Dejanović je podsetila i na to da država pomaže bio medicinsku pomoć pri veštačkoj oplodnji i da je pomerena gornja granica kako bi se što efikasnije borili sa sterilitetom koji je veoma izražen problem u društvu.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva