:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Maj 10, 2018   12:05

0

177

Đukanović:Napad na novinarku je napad na strateški cilj CG


Milo Đukanović kaže da za njega nema razlike u tome da li metu svom protivniku crta neko iz narko klana ili iz nekog medija.



Prema njegovim rečima, napad na novinarku Lakić je potvrda onoga što je, kako je podsetio, govorio u predizbornoj kampanji, da će država odlučnom i sinhronizovanim akcijom bezbednosnih i pravosudnih organa, suzbiti očiglednu bahatost kriminalnih struktura. 



"To je obaveza države prema očekivanju građana da im se garantuje miran i bezbedan život", naveo je Đukanović za Radio Danilovgrad, preneli su podgorički mediji.



Napad na novinarku Lakić je, kaže Đukanović, "dodatno osetljiv", jer je reč o jednom veoma specifičnom ataku na medijskog poslenika.



"Napad na novinara u svakoj pravno uređenoj državi, u svakom demokratski uređenom društvu je napad na slobodu izražavanja, napad na demokratiju. Time, to je napad i na ono što je strateški cilj Crne Gore - da u dogledno vreme bude deo slobodnog i razvijenog evropskog društva", rekao je Đukanović.



Specifičnost ovog napada on vidi u načinu njegovog izvršenja i jasno je, kaže, da se njime nije želela naneti šteta novinarki Lakić. 



"Ovim se želela posejati sumnja i naneti moralna i politička šteta određenim javnim ličnostima, delovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori. Zato je imperativ da u najkraćem mogućem roku otkrijemo ko se to u državi Crnoj Gori oseća toliko moćnim da može ovakvim sredstvima nanositi štetu državi i menjati sliku koja o ovoj državi postoji danas u našem međunarodnom okruženju", rekao je Đukanović.



O optužbama na njegov račun, Đukanović kaže da je to bilo očekivano i da su se sa tim, kako kaže, iskonstruisanim optužnicima, prvi oglasili najsumnjiviji. 



"Logično, oni žele da zloupotrebom jednog kriminalnog akta, napada na novinarku, ućutkaju sve koji govore o njihovom kriminalu. I moja poruka njima je - ništa od toga! Hoću da kažem da ću se i dalje sa istim entuzijazmom, do istrebljenja, boriti protiv svih vidova kriminala i protiv svakog kriminalca", poručio je Đukanović.



Ta poruka se, kaže, odnosi i na one koji hladnokrvno likvidiraju ljude u podne u centru grada, i onih koji dižu u vazduh automobile sa svojim protivnicima, ne mareći za moguće nedužne žrtve, i protiv heroja iz mraka koji prislone pištolj na nogu novinarke, da bi joj hiruški precizno naneli kontrolisanu, ali nekom drugom ko je politička meta, nekontrolisanu štetu.



Dodaje međutim i da će se jednako tako boriti i protiv svih onih koji misle da "ih njihov medijski biznis dovoljno dobro štiti od svega nezakonitog i nemoralnog što čine".


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva