:

:

TV Most

clock

Jul 26, 2016   12:05

0

143

Djukanović: Opozicioni ministri treba da rade, a ne da blokiraju vladu

Komentarišući učestale zahteve opozicionih ministara da se sve odluke vlade izbornog poverenja moraju donositi konsenzusom njenih članova, Djukanović je kazao da nijedna vlada u svetu ne radi na taj način.

"Kad bi naša vlada morala da odlučuje konsenzusom, to bi bio još jedan crnogorski original", dodao je Djukanović, upozorivši da on, zbog stava opozicionih ministara, neće dopustiti blokadu vlade na čijem je čelu.

Opozicioni ministri su tražili da vlada konsenzusom odluči o novom ugovoru sa italijanskom kompanijom A2A koji se odnosi na upravljanje Elektroprivredom Crne Gore i izgradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima.

Djukanović je kazao da treba imati "senzibilitet" prema stavovima i opozicionih ministara ali, kako je naveo, on ih nije pozvao u vladu da ometaju njen rad i odluke.

Djukanović je podsetio da je svojom ponudom opoziciji da udje u Vladu učinio nešto što nije praksa u nastojanju da se ojača poverenje u izborni proces uoči novih parlamentarnih izbora.

Opozicione partije čiji su predstavnici ušli u sadašnju crnogorsku vladu, sve češće najavljuju mogućnost povlačenja iz vlade pre isteka njenog mandata. Na takvu mogućnost ukazuju i neki politički analitičari.

Opozicioni ministri u Vladi Crne Gore više puta su saopštili da nailaze na "blokadu" u izvršavanju njihovih nadležnosti, dok vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) ocenjuje da je to samo izgovor jer, kako se navodi, opozicija ne može da nadje zloupotrebe na ranijim parlamentarnim izborima.

Politički analitičar Miloš Bešić je ocenio da će opozicioni ministri napustiti vladu izbornog poverenja zbog toga što nema izbornih zloupotreba za koje su uvek optuživali DPS. Tako će, kako je obrazloženo, oni stvoriti situaciju da i nove parlamentarne izbore mogu proglasiti kao "pokradene".

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva