:

:

TV Most

clock

Maj 18, 2016   12:05

0

192

Đukanović na potpisivanju protokola o ulasku CG u NATO

RTCG navodi da će crnogorski premijer Milo Đukanović doći u Brisel na poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga i prisustvovati svečanom potpisivanju Pristupnog protokola. Nakon potpisivanja protokola, Đukanović će kao predstavnik Crne Gore, prvi put, učestvovati na radnim sastancima NATO-a, na kojima će se razgovarati o aktuelnim bezbednosnim izazovima.

"Radio Slobodna Evropa" prenosi da je nacionalni koordinator Crne Gore za NATO Vesko Garčević kazao da se potpisivanjem protokola otvara završna faza u pristupanju članstvu NATO. Protokol moraju da ratifikuju parlamenti 28 članica Alijanse i Skupština Crne Gore.

Potpisivanje protokola omogućava Crnoj Gori da učestvuje u radu svih tela NATO na nivou ministara spoljnih poslova članica.

"Radio Slobodna Evropa" podseća da je Crna Gora 2. decembra prošle godine pozvana da se pridruži NATO i tvrdi da se podrška javnosti članstvu u Alijansi kreće oko 48 odsto, a da je protiv članstva deo opozicije koji se zalaže za bliske veze s Rusijom i Srbijom i traži referendum o pristupanju NATO.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva