:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Jul 20, 2018   10:27

0

178

Đorđević:Vlasnik "Hendi" voljan da reši status zaposlenih


U četvrtak je obavljen vanredni inspekcijski nadzor firme "Hendi tel" radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja za trudnice i porodilje, čije su radne knjižice ostale u firmi koja je ugašena 31. maja.



Ugovori o radu zarobljeni su u direkciji firme u kojoj nikoga nema od 15. juna. Ostalim zaposlenima uručeni su otkazi o radu i oni primaju naknadu za nezaposlene ili su našli novi posao.



Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je vlasnik voljan da reši njihov status.



"U ranijoj inspekciji utvrdili smo da je bilo 736 zaposlenih, juče ih je bilo 291, od kojih 20 porodilja. Vlasnik je voljan da reši njihov status, objavio je na sajtu šta je potrebno da porodilje donesu kako bi se rešilo to pitanje. Država će da prati razvoj situacije, a inspekcija će izvršiti ponovni nadzor", rekao je Đorđević za Jutarnji program RTS-a.



Ističe da je važno da ljudi koji rade u privatnim firmama jave na vreme kada vide da postoji naznaka da će biti problema, kako bi inspekcija izašla na teren.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva