:

:

TV Most

clock

Septembar 09, 2017   12:05

0

129

Đorđević: Značajan pozitivan stav o potrebama trećeg doba

"Ministarstvo u suštini brinući o socijalnim potrebama ljudi pokazuje odnos države prema ugroženim ili marginalizovanim pojedincima ili zajednicama", rekao je Zoran Đorđević za Tanjug nakon promocije prvog Kataloga "O Ruk" proizvoda, koji objedinjuje ručne radove korisnika Gerontološkog centra.

Obraćajući se štićenicima u Gerontološkom domu Bežanijska kosa, rekao je da je svestan činjenice da su upravo oni, ta generacija, svojim radom i požrtvovanošću izgradila ovu zemlju i obezbedila narednim generacijama sigurnu budućnost.

"Sada je važno da država, društvo, mi kao pojedinci i profesionalci, udružimo se i pokažemo na najbolji mogući način da smo dostojni potomci svojih predaka", rekao je Đorđević, podsećajući da je vlada Srbije 2017. proglasila godinom međugeneracijske solidarnosti.

Navodi da je Katalog "O Ruk" proizvoda još jedan u nizu primera dobre prakse kako se, putem dobro postavljenog i organizovanog koncepta brige o starijima, prevazilaze ograničenja zvana starost, bolest i samoizolacija.

Na promociji Kataloga ručno izrađenih predmeta štićenika Gerontološkog doma, predstavljene su tehnike izrade proizvoda, kao što su torbe od papira, jelek, srpska košulja, vezene maramice, heklani nakit, kao i mnogi drugi ručno pravljeni proizvodi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva