:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jul 16, 2018   08:37

0

167

Đorđević: Srbija rešava problem migrantske krize


Taj sporazum omogućiće organizacijama civilnog društva, javnim ustanovama i lokalnim samoupravama da pristupe finansijskim sredstvima za realizaciju programa i projekata u okviru zaštite osnovnih prava, naveo je Đorđević u autorskom tekstu za "Kurir".




Srbija je, kako kaže, spremno otvorila granice kada je migrantska kriza počela i, uz podršku EU, pristupila rešavanju problema.



Projekat MADAD 1 sa EU u vrednosti od 7.299.999 evra, imao je za cilj da doprinese efikasnom rešavanju problema povećanih migrantskih tokova.



"Otvorili smo 18 prihvatnih centara, angažovali terenske socijalne radnike, a kroz program MADAD 2, u vrednosti od 16 miliona evra, u okviru koga je zaposleno skoro 600 ljudi, ponosno možemo da kažemo da smo jedini u Evropi koji smo uspostavili prihvatne centre za maloletne migrante bez pratnje, o kojima neprekidno brine tim stručnjaka", ističe Đorđević.



Naš cilj je, dodaje, da ojačamo kapacitete državnih ustanova koje se bave upravljanjem migracijama, sa akcentom na brizi i zaštiti ranjivih kategorija stanovništva, pre svega dece.




 


Izvor: RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva