:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2016   12:05

0

126

Đorđević se sastao sa predstavnicima Sindikata odbrane

Predstavnici Sindikata odbrane su na sastanku, pored predloga izmene Uredbe, upoznali ministra i sa ostalim problemima i zahtevima sa kojima se suočavaju pripadnici vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kada je u pitanju Uredba, predstavnici sindikata su istakli da je potrebno inicirati izmenu člana 22 Uredbe o radnom vremenu, odmorima i odsustvima profesionalnih vojnih lica kako bi njome bili obuhvaćeni naročito teški i po zdravlje štetni poslovi definisani Pravilnikom o poslovima, radnim i formacijskim mestima u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane, na kojima se vrši specifična vojna služba i služba pod otežanim okolnostima.

Predložili su da se pripadnicima vojske prizna uvećanje troškova za stanovanje (UTS) ukoliko su u braku sa stranim državljanima i povezivanje radnog staža za civilna lica koja su imala beneficirani radni staž za period 2011. - 2015, kada on nije bio povezan, a za koji smatraju da im je uskraćen administrativnom greškom.

Ministar sa saradnicima, informisao je predstavnike Sindikata odbrane Srbije da, s obzirom na to da je nova Uredba u proceduri slanja, da je moguće uskladiti je sa zahtevima i da će takav predlog uputiti Vladi na usvajanje, te da će njihove ostale zahteve razmotriti i rešavati prema mogućnostima.

Ministar Zoran Đorđević istakao je da je uvek otvoren za razgovore sa svim sindikatima koji zatraže da razgovaraju sa njim, kako bi se zajednički rešavali problemi i izazovi sa kojima se Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije suočavaju.

"Uvek sam za razgovore sa sindikatima koji imaju za cilj poboljšanje standarda i uslova pripadnika vojske iz domena sindikalnog delovanja", naglasio je ministar odbrane.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva