Vesti
Đorđević saopštava spisak za EP

09:53, 19.06.2017

|

Izvor: Tanjug

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštiće u 10 časova spisak kandidata za Evropsko prvenstvo.Navijače Srbije interesuje da li će na njemu biti ime centra Nikole Jokića koji i dalje razmišlja da li će na Evrobasket.
Zanimljivo će biti i da li će na spisku biti Boban Marjanović, koji prošle godine nije igrao na Olimpijskim igrama jer je izostao sa kvalifikacionog turnira i priprema kako bi zdrav dočekao potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa Detroitom (21 milion dolara).

Igrači koje Đorđević pozove imaće prozivku 20. jula. Posle toga slede pripreme na Kopaoniku, pa prijateljska utakmica u Kraljevu sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije. Srbija će igrati i turnir Akropolis kup, gde učestvuju još Grčka, Italija i Gruzija.

"Sportski žurnal" piše da će selektor Aleksandar Đorđević pozvati veći broj igrača, kako bi na okupu imao i one koji će kasnije igrati kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine, jer je poznato da u njima neće moći da učestvuju igrači iz NBA.

Na spisku će, dakle, biti ime Nikole Jokića, iako još nije doneo konačnu odluku da li će igrati, kao i Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova, na koje je selektor bio ljut jer nisu bili prisutni na prošlim pripremama pred Olimpijske igre. Moguće je da će na spisku biti i Kuzmić, Simonović, Jović, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vladimir Lučić.

Srbija će na šampionatu Evrope igrati u grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Rusije, Letonije, Belgije i Velike Britanije.

Evropsko prvenstvo održava se od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design