:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2017   12:05

0

132

Đorđević sa nizom stranih delegacija na marginama sajma naoružanja

Đorđević se sastao sa prvim zamenikom predsednika Državnog vojno-industrijskog komiteta Republike Belorusije Igorom Demidenkom i delegacijom Ministarstva odbrane Republike Belorusije, a na sastanku je konstatovan napredak saradnje u oblasti odbrane, pre svega vojno-tehničke.

Ministar Đorđević i Demidenko istakli su značaj nedavne posete srpskog ministra odbrane Belorusiji, kao i značaj susreta na visokom nivou.

Sagovornici su posebno istakli značaj zajedničkih obuka i vežbi za jačanje operativnih sposobnosti oružanih snaga. U tom smislu posebno je izdvojena trilateralna vežba Slovensko bratstvo, nedavno održana u Belorusiji, na kojoj su učestvovali pripadnici oružanih snaga Srbije, Belorusije i Ruske Federacije.

Na sastanku se razgovaralo o daljem unapređenju saradnje u oblasti odbrane, a pre svega vojno-tehničke saradnje.

Zoran Đorđević je danas razgovarao sa delegacijom Alžira, koju predvodi general-major Rašid Šuvaki, direktor Direkcije za vojnu proizvodnju Ministarstva odbrane Alžira.

Đorđević i Šuvaki razmenili su mišljenja o saradnji u oblasti odbrane, te je izraženo obostrano zadovoljstvo realizacijom zajedničkih projekata u oblasti namenske industrije. Tema razgovara bile su i mogućnosti proširenja saradnje u oblasti istraživačko-razvojnih projekata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane je prethodno imao odvojene sastanke i sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Rusije i delegacijom Ministarstva odbrambene industrije Azerbejdžana.

U razgovoru da predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Rusije potvrđen je značaj bilateralne vojne saradnje Srbije i Ruske Federacije u različitim oblastima od zajedničkog interesa.

Istaknut je značaj zajedničkih vojnih vežbi za jačanje operativnih sposobnosti pripadnika oružanih snaga. Tema razgovora bila je i nastavak i unapređenje vojno-tehničke saradnje dveju zemalja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Đorđević se sastao i sa delegacijom Ministarstva odbrambene industrije Azerbejdžana, koju predvodi savetnik ministra za odbrambene tehnologije Azad Mamadov.

Na marginama Međunarodnog sajma Đorđević se sastao i sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" održava se od 27. do 30. juna 2017. godine, a pokrovitelj ove manifestacije je Ministarstvo odbrane u suorganizaciji sa JP "Jugoimport SDPR" i u organizaciji Beogradskog sajma.

"Partner" sajam posećuju brojne visoke delegacije iz celog sveta, kao i predstavnici NATO-a, Evropske odbrambene agencije i ostalih međunarodnih vojno-bezbednosnih organizacija.

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva