:

:

TV Most

clock

April 27, 2017   12:05

0

123

Đorđević sa ministrima odbrane Irana i Jermenije

Zoran Đorđević je u razgovoru sa iranskim kolegom Hoseinom Deganom rekao da Srbija vidi Iran kao prijateljsku državu sa velikim potencijalima za saradnju u oblasti odbrane.

U razgovoru sa iranskim kolegom Hoseinom Deganom, Đorđević je rekao da Srbija vidi Iran kao prijateljsku državu sa velikim potencijalima za saradnju u oblasti odbrane.

Posebno je istakao mogućnosti razvoja saradnje u sferi vojne ekonomije, vojno-tehničke, vojno-obrazovne i vojno-medicinske saradnje.

Đorđević je naglasio da je potrebno preduzeti konkretne korake u cilju daljeg razvoja odnosa, a pre svega usaglašavanje i potpisivanje međuvladinog Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane i eventualnog otvaranje izaslanstva odbrane Republike Srbije u Teheranu.

Ministar odbrane Irana Hosein Degan je naveo da Srbiju smatra prijateljskom zemljom koja je uvek imala korektan i nezavisan stav prema Islamskoj Republici.

U skladu sa tim, saglasio se sa predlozima ministra Đorđevića i istakao da je Iran spreman da u narednom periodu učini sve što je potrebno da bi se stvorili uslovi za razvoj šire saradnje u sferi odbrane i ekonomije. Degan je pozvao je ministra odbrane Srbije da u narednom periodu poseti Iran.

Razgovarajući sa ministrom odbrane Jermenije, Vigenom Sargsjanom, Đorđević je naglasio da Ministarstvo odbrane nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane.

Ministar je istakao da Srbija izuzetno ceni učešće i profesionalnost pripadnika oružanih snaga Jermenije u okviru KFOR-a, koga Srbija prepoznaje kao jedinog partnera naše vojske u očuvanju mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Đorđević i Sargsjan govorili su, između ostalog, i o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti odbrane, navodi se u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva