:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2018   12:05

0

191

Đorđević sa ambasadorkom Kanade o saradnji u domenu rada


Đorđević je izrazio nadu da će potpisivanje Sporazuma o socijalnom osiguranju između Ministarstva i nadležne institucije u Kvebeku biti do kraja ove godine, čime bi bila regulisana pitanja osiguranika u toj pokrajini.




  "Naše dve države su istorijski saveznici i očekujem da ćemo zajedno raditi na svim događajima u vezi obeležavanja završetka Prvog svetskog rata, koji nas očekuju tokom ove godine", izjavio je Đorđević.


Rekao je da će se razmotriti predlog oko učešća Republike Srbije u završnoj fazi projekta "Svet se seća" koji je namenjen mladim generacijama u znak sećanja na žrtve Prvog svetskog rata.



Ministar je istakao i da Republika Srbija želi da poboljša demografsku sliku i motiviše mlade da ostanu u svojoj zemlji, tako što će im obezbediti bolje uslove života i rada.



Ambasadorka Kejtlin ÄŒaba zahvalila je na prijemu, istakavši da je u pitanju prvi razgovor sa ministrom u Vladi Srbije.



Pored pohvala upućenih Srbiji za upravljanje migrantskom krizom, ocenila je i da Srbija postaje sve interesantnija država za investicije, posebno u oblasti rudarstva.



Budući da će Kanada u narednom periodu predsedavati Grupom G-7, poseban fokus biće na promovisanju razvoja multikulturalizma i principa različitosti, razvoja i obrazovanja dece kao i pitanja rodne ravnopravnosti, navela je ambasadorka.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva