Vesti
Đorđević sa ambasadorkom Indije

16:48, 10.08.2017

|

Izvor: Tanjug,RTS

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, sastao se sa Narinder Čohan, ambasadorkom Republike Indije u Srbiji, a tom prilikom je istaknut značaj negovanja tradicionalno dobrih i prijateljskih bilateralnih odnosa dveju zemalja i važnost daljeg unapređenja saradnje na svim nivoima.
Đorđević je pozdravio ambasadorku Čohan kao velikog prijatelja Srbije, izrazio zadovoljstvo zbog susreta i istakao želju za unapređenjem međusobnih odnosa, naročito u oblastima socijalnog osiguranja, rada i radnih odnosa i u oblasti boračkih pitanja.

Posebno je predložio razmatranje mogućnosti nastavka saradnje u oblasti izgradnje ljudskih kapaciteta i socijalnog preduzetništva.

Velike šanse koje Srbija i Indija imaju u oblastima privredne saradnje, i očekivanja da će naredni period dovesti do povećanja broja radnika, predstavljaju motiv za inicijativu i unapređenje odnosa neposredno kroz potpisivanje Sporazuma o socijalnom osiguranju.

Ambasadorka Čohan je čestitala Đorđeviću na imenovanju na funkciju ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i potvrdila spremnost za dalji razvoj bilateralnih odnosa.

Istakla je da je otvorena za sve predloge saradnje i posebno izrazila spremnost za aktivnosti koje se odnose na osnaživanje prava žena u Srbiji, borbu protiv nasilja u porodici i jačanja pitanja rodne ravnopravnosti.

Dogovoren je zajednički obilazak ustanova socijalne zaštite, navodi se u saopštenju Ministarstva.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design