Vesti
Đorđević sa ambasadorima Češke i Egipta

14:33, 11.08.2017

|

Izvor: RTS

Ministar za rad Zoran Đorđević i ambasadorka Češke Ivana Hlavsova razgovarali su o mogućnostima za intenziviranje saradnje i unapređenje odnosa u oblastima zaštite ratnih memorijala, socijalne politike, zapošljavanja, socijalnog preduzetništva. Ambasadora Egipta Ezeldina Fahmi Mahmud Fahmija, ministar Đorđević upoznao je o ostvarenoj bilateralnoj saradnji dve države u oblasti rada i socijalnih pitanja.
Foto RTS
Oni su u razgovoru ocenili da su odnosi Srbije i Češke dobri, kao i da Češka podržava Srbiju na njenom putu ka Evropskoj Uniji.

Ambasadorka Hlavsova je rekla da će Ambasada Češke pružati podršku u svim oblastima koje su od važnosti za unapređenje saradnje dve zemlje, kao što je činila i do sada, a Đorđević je zahvalio Vladi Češke na pomoći tokom migrantske krize i posebno na podršci za realizaciju projekata zbrinjavanja izbeglica i migranata.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, Đorđević je naveo da će i u budućnosti na novoj funkciji težiti da se uspostave odnosi i učvrste veze definisanjem novih oblika saradnje u oblastima koje su u nadležnosti ovog ministarstva.

Zoran Đorđević je ambasadora Egipta Ezeldina Fahmi Mahmud Fahmija upoznao o ostvarenoj bilateralnoj saradnji dve države u oblasti rada i socijalnih pitanja.

Ministar je iskazao zainteresovanost da se u narednom periodu razmotre modaliteti za njeno unapređenje, pre svega u oblasti očuvanja ratnih memorijala i mesta stradanja, saopštilo je Ministarstvo.

Ambasador Fahmi istakao je da je otvoren za svaku inicijativu i predlog saradnje iz oblasti u nadležnosti Ministarstva, a u cilju rešavanja pitanja od obostranog interesa i unapređenja ukupne bilateralne saradnje Srbije i Egipta.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design