:

:

TV Most

clock

Avgust 11, 2017   12:05

0

156

Đorđević sa ambasadorima ÄŒeške i Egipta

Oni su u razgovoru ocenili da su odnosi Srbije i ÄŒeške dobri, kao i da ÄŒeška podržava Srbiju na njenom putu ka Evropskoj Uniji.

Ambasadorka Hlavsova je rekla da će Ambasada ÄŒeške pružati podršku u svim oblastima koje su od važnosti za unapređenje saradnje dve zemlje, kao što je činila i do sada, a Đorđević je zahvalio Vladi ÄŒeške na pomoći tokom migrantske krize i posebno na podršci za realizaciju projekata zbrinjavanja izbeglica i migranata.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, Đorđević je naveo da će i u budućnosti na novoj funkciji težiti da se uspostave odnosi i učvrste veze definisanjem novih oblika saradnje u oblastima koje su u nadležnosti ovog ministarstva.

Zoran Đorđević je ambasadora Egipta Ezeldina Fahmi Mahmud Fahmija upoznao o ostvarenoj bilateralnoj saradnji dve države u oblasti rada i socijalnih pitanja.

Ministar je iskazao zainteresovanost da se u narednom periodu razmotre modaliteti za njeno unapređenje, pre svega u oblasti očuvanja ratnih memorijala i mesta stradanja, saopštilo je Ministarstvo.

Ambasador Fahmi istakao je da je otvoren za svaku inicijativu i predlog saradnje iz oblasti u nadležnosti Ministarstva, a u cilju rešavanja pitanja od obostranog interesa i unapređenja ukupne bilateralne saradnje Srbije i Egipta.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva